2009-07-18

Kaszotto z bobem i fasolką szparagową


















Porcja dla trzech osób:
150 g ugotowanego i obranego z łupinek bobu
150 g młodej fasolki szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki
1 duża cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju do smażenia
100 g jęczmiennej kaszy perłowej, wypłukanej na sitku
bulion wegetariański
do posypania:
natka pietruszki
uprażone ziarna słonecznika

Cebulę podsmażyć na oleju, dodać kaszę i fasolkę, smażyć chwilę, zalać bulionem i gotować kilkanaście minut - aż kasza będzie kremowa, a fasolka ugotowana al dente. W razie potrzeby dolać bulionu. Pod koniec dodać bób. Na talerzach posypać nacią pietruszki i prażonym słonecznikiem.
Smacznego:)

1 komentarz:

  1. o fajne to kaszotto, ale ja chyba preferowałabym z inną kaszą, bo perłowej nie za bardzo lubię ;)

    OdpowiedzUsuń